MARBO OKOLJE POTUJE oz. polnjenje baterij v Turčiji✈️

Marbo Okolje ni samo pisarniško delo, ampak so tudi prekrasni izleti po svetu. Dodaten dan dopusta (naša direktorica je lahko zgled mnogim delodajalcem 😉) nam je omogočil, da smo si  tokrat po dveletnem premoru zaradi pandemije lahko privoščile kar pet dnevni izlet z orientalskim pridihom. Letos smo se odločile za obisk Turčije, kjer smo obiskale Istanbul in Kapadokijo.

Poleg prekrasnih mošej in palač v Istanbulu smo seveda morale obiskati tudi slavni Veliki bazar in preizkusiti naše pogajalske sposobnosti pri »cenkanju«. Ker smo strastne kuharice in gurmanke, je bil obvezen tudi obisk bazarja začimb, da bomo lahko turške okuse pričarale še našim domačim. Kot se spodobi, dnevi na izletu niso bili primerni za razne diete, zato smo uživale na kavicah, baklavah, značilnih mezejih, kebabih itd.

Kapadokija je popolnoma drugačna od divjega utripa velemesta. Tu smo uživale v ptičjem petju, prekrasnem sončnem vzhodu in balonih na vroči zrak, neokrnjeni naravi ter neverjetnih starodavnih naselbinah vklesanih v skale. Preizkusile smo se celo v lončarjenju.

Turčija je prekrasna dežela prijaznih ljudi. Napolnile smo ne samo duše, ampak tudi želodčke in kovčke 😊. Definitivno priporočamo, da jo obiščete tudi vi, me pa komaj čakamo, da se na tak ali drugačen način tudi same še kdaj vrnemo v Turčijo – deželo gostoljubja, tisočerih barv in vonjav ter glasnih in srčnih ljudi!  

Delite to novico

Ostali so prebrali tudi …