Zina Ravnik

Po izobrazbi sem magistrica mikrobiologije. Za študij sem se odločila, ker me je zanimalo delovanja sveta okoli nas. Hkrati pa sem si vedno želela, da bi s svojim delom prispevala k pozitivnim spremembam v okolici. To sem združila z delom na področju ohranjanja narave in čistega okolja.

Svojo poklicno pot sem začela v farmacevtski industriji, kjer sem 3 leta delala v GMP okolju. Pridobila sem veliko izkušenj na področju kontrole kakovosti zdravil, obvladovanja podatkov in dokumentacije, sledenja predpisanim smernicam (Farmakopeje) in zagovorov za inšpekcije. Vendar sem se, zaradi želje po bolj osebnem delu, odločila svojo pot nadaljevati na področju okolja. Podjetju Marbo Okolje sem se pridružila oktobra 2023, kjer sodelujem pri pripravi strokovnih ocen, elaboratov prašnih delcev, poročil vplivov na okolje in drugih dokumentov.

V svojem prostem času se ukvarjam z jogo, ki jo tudi poučujem; rada se gibam v naravi in se odpravim na kakšno potovanje.

Menim, da je pomembno, da najdemo ravnovesje med gospodarstvom in naravo, saj je to ključno za trajnostni razvoj in boljšo prihodnost.

Izobrazba

Magisterij biologije